Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan lehet Istent feldühíteni
  2022-12-29 20:33:55, csütörtök
 
  Hogyan lehet Istent feldühíteni

,,Jobb, ha nem teszel fogadalmat, mint ha fogadalmat teszel, és nem teljesíted. 5Ne engedd, hogy beszéded vétekbe ejtsen téged, és ne mondd az Isten követének, hogy az csak tévedés volt. Miért háborodjék föl Isten szavadon, és miért tegye tönkre kezed alkotásait? Bizony a sok álommal és a sok beszéddel együtt jár a hiábavalóság. Ezért féld az Istent!" (Prédikátor 5,4-6)

És most egy szót az istentiszteletről. Az élet oly sok kemény valóságának figyelembevétele után mintha Salamon emlékeztetni akarna minket arra, hogy az igazi imádat révén kapcsolatba kerülhetünk az élő Istennel. (Valójában Louis Goldberg bibliakutató a Prédikátor 5:1-7-et egyfajta közjátékként írja le a könyvben.)

De még itt is vannak figyelmeztetések. Amikor imádkozol, először hallgass (1-3. v.). Ha fogadalmat teszel Istennek, tartsd be azt (4-6. v.). Végül pedig állj félelemmel Isten előtt (7. v).

Ez arra késztet, hogy néhány jó és néhány rossz hírt osszak meg veletek az istentiszteletetekkel kapcsolatban. A jó hír az, hogy bárhol imádhatod Istent. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem kell templomba menned ahhoz, hogy Istent imádd. Ez igaz, és sok ember, aki templomba jár, egyébként sem imádja. Szokásból jönnek, vagy azért, hogy a barátaikat lássák. Az istentisztelet az utolsó dolog, ami eszükbe jut. Bármikor és bárhol imádkozhatsz, amíg megpillantod Isten szentségét. Ha meglátod Istent, imádni fogod, bárhol is vagy.

Ez a jó hír. A rossz hír ugyanolyan rossz, mint amilyen jó a jó hír. Bár Istent bárhol imádhatod, nem imádhatod Őt félszívvel. Nincs olyan, hogy félszívű imádat. Ó, van vallási rutin és ismétlődő rituálé, de az igazi imádat megragadja az elmét, a szívet és a lelket.

Egyszer egy rádióinterjú során megkérdezték tőlem, hogy miért tűnik olyan sok egyháztag közömbösnek a hitét illetően. Azt mondtam a riporternek, hogy azért, mert a templomaink tele vannak olyan emberekkel, akik nem hisznek Istenben. Ők elméleti keresztények és gyakorlati ateisták. A szájukkal tisztelik Istent, de úgy élnek, mintha nem is létezne. Közönyösek, mert Isten untatja őket. De ahogy Ravi Zacharias rámutatott: "Amikor az ember unja Istent, még a mennyországnak sincs jobb alternatívája".

A második világháború sötét napjaiban William Temple, Canterbury akkori érseke az angol néphez intézett rádióbeszédében kijelentette: "Ezt a világot egyetlen dolog mentheti meg a politikai káosztól és az összeomlástól, mégpedig az istentisztelet".

Ez abszurdnak hangzik? Hallgasd meg hogyan határozza meg az istentiszteletet: "Imádni annyit tesz, mint Isten szentsége által felélénkíteni a lelkiismeretet, Isten igazságával táplálni az elmét, Isten szépsége által megtisztítani a képzeletet, megnyitni a szívet Isten szeretete előtt, az akaratot Isten céljainak szentelni." Ha valóban ez az istentisztelet, akkor talán igaza volt az érseknek. Csak az istentisztelet menthet meg minket. És addig nem fogjuk imádni Istent, amíg unjuk Őt. És Isten addig fog untatni bennünket, amíg meg nem pillantjuk az Ő szentségét.

Szent Atyám, nyisd meg a szememet, hogy valóban lássalak Téged, és miután megláttalak, úgy lássam magam, ahogyan Te látsz engem. Imádkozom, hogy szent legyek, amiként Te szent vagy. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: figyelmeztetések, istentiszteletet, figyelembevétele, rádióbeszédében, istentisztelet, mennyországnak, lelkiismeretet, alternatívája, összeomlástól, megtisztítani, felélénkíteni, rádióinterjú, közjátékként, megkérdezték, megpillantod, kijelentette, emlékeztetni, hiábavalóság, imádkozhatsz, bibliakutató, kapcsolatban, keresztények, igazságával, templomaink, közömbösnek, megláttalak, kerülhetünk, kapcsolatba, világháború, feldühíteni, riporternek, valóságának, abszurdnak, prédikátor, emberekkel, képzeletet, csak tévedés, igazi imádat, barátaikat lássák, utolsó dolog, rádióinterjú során, hitét illetően, templomaink tele, szájukkal tisztelik, ember unja, mennyországnak sincs, második világháború, angol néphez, világot egyetlen, politikai káosztól, szívet Isten, akaratot Isten, Valójában Louis Goldberg, Ravi Zacharias, William Temple, Szent Atyám,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Pillangó  A Mester kezének érintése  Mosolyogtál már ma?  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  A Föld napja  Bizonyos kulturális szint nélk...  Zilahy Lajos gondolata  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ázzal aki csak szép  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Alakot vált...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Életművészet  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Volt egy...  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa  Beney Zsuzsa - Sirató  Viharban csak az a fa marad ál...  Ma  A végzet az  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A világnak égető szüksége van ...  Két tekintet van  Ez a jó az alvásban.  Palóc Grand Canyon  Mosolyogtál már ma?  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Pillangó  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Föld napja április 22  Messziről jött ember  György napra  A Föld napja  Paul David Tripp Április 25  Az idő elsodorja létezésünk  A fák lelke  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Beney Zsuzsa  A hét szűk esztendő  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Kellemes esti időtöltést  Jó éjt 
Bejegyzés Címkék
csak tévedés, igazi imádat, barátaikat lássák, utolsó dolog, rádióinterjú során, hitét illetően, templomaink tele, szájukkal tisztelik, ember unja, mennyországnak sincs, második világháború, angol néphez, világot egyetlen, politikai káosztól, szívet Isten, akaratot Isten, istentisztelet menthet, figyelmeztetések, istentiszteletet, figyelembevétele, rádióbeszédében, istentisztelet, mennyországnak, lelkiismeretet, alternatívája, összeomlástól, megtisztítani, felélénkíteni, rádióinterjú, közjátékként, megkérdezték, megpillantod, kijelentette, emlékeztetni, hiábavalóság, imádkozhatsz, bibliakutató, kapcsolatban, keresztények, igazságával, templomaink, közömbösnek, megláttalak, kerülhetünk, kapcsolatba, világháború, feldühíteni, riporternek, valóságának, abszurdnak, prédikátor, emberekkel, képzeletet, barátaikat, fogadalmat, közönyösek, szentségét, gyakorlati, félelemmel, háborodjék, pillantjuk, rámutatott, megragadja, félszívvel, canterbury, teljesíted, ugyanolyan, egyetértek, alkotásait, imádhatod, templomba, zacharias, szentsége, megnyitni, napjaiban, imádkozom, tisztelik, követének, ismétlődő, határozza, bennünket, politikai, pritchard, egyháztag, beszéddel, szeretete, imádkozol, egyébként, valójában, céljainak, szájukkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7519
  • e Hét: 41295
  • e Hónap: 70607
  • e Év: 258409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.